Cvijanović - Ferguson: Protiv terorizma djelovati zajednički i odlučno

Fena
Cvijanović - Ferguson: Protiv terorizma djelovati zajednički i odlučno
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je saučešće ambasadoru Edwardu Fergusonu povodom sinoćnjeg terorističkog napada u Manchesteru u kojem su tragično stradale 22 osobe.

Izrazila je nadu i uvjerenje da će Velika Britanija imati snage da se suoči s ovakvom vrstom izazova i da će počinioci ovog brutalnog čina biti otkriveni.

Na današnjem sastanku u Banjoj Luci s ambasadorom Velike Britanije u Bosni i Hercegovini konstatirano je da je terorizam globalna sigurnosna prijetnja, koja ozbiljno ugrožava demokratske principe i živote nedužnih građana, i protiv koje je potrebno djelovati zajednički i odlučno.

Bilo je riječi i o dinamici provođenja mjera predviđenih Reformskom agendom i drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama u RS i BiH.

Predsjednica Vlade RS-a je ovom prilikom naglasila da je uspješno i dosljedno provođenje Reformske agende od izuzetnog značaja ne samo radi procesa pristupanja Europskoj uniji, nego prije svega radi stvaranja uvjeta za jačanje i razvoj domaće privrede i privlačenja novih investicija koje će omogućiti kontinuiran ekonomski rast i zapošljavanje.

Tokom sastanka naglašena je potreba da ekonomske teme budu prioritet u radu izvršnih vlasti na različitim nivoima s naglaskom na strateškom pristupu u stvaranju okvira za implementaciju razvojnih programa i privlačenju investicija, saopćeno je iz entitetske vlade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije