Ivan Brajović: BiH ima sigurnog prijatelja u Crnoj Gori

A. B.
Ivan Brajović: BiH ima sigurnog prijatelja u Crnoj Gori
Predsjedavajući Skupštine Crne Gore Ivan Brajović danas je u Sarajevu kazao kako Bosna i Hercegovina ima sigurnog prijatelja u Crnoj Gori te da će ova zemlja uložiti sve napore kako bi naša zemlja pristupila članstvu u Europsku uniju (EU).

Brajović je istaknuo kako s BiH samo želi graditi prijateljski odnos i da za BiH uvijek ima samo najbolje moguće želje.

"Najbitnije je da znamo kako se građani Crne Gore osjećaju u BiH i obrnuto. Naš odnos ide uzlaznom putanjom i sigurno nam je prioritet unapređenje odnosa dvaiju zemalja. Potpisali smo sporazum međugranične saradnje, a parlamentarna diplomatija uvijek može doprinijeti bržem dogovaranju. Danas s ponosom kažem da smo prijatelji Bosne i Hercegovine. Crna Gora nema potrebu govoriti kako da se razvija i kojim putem može krenuti bilo koja zemlja, ali s ponosom ističem kako smo postali članica NATO-a te kako imamo dobro razvijen put prema ulasku u EU", izjavio je Brajović.

Na konferenciji za novinare u Sarajevu naglasio je činjenicu da kada god neko od susjeda Crne Gore krene uzlaznim putem, da je ova zemlja spremna pomoći.

"Kada je riječ o euroatlantskim integracijama, niko s Balkana ne treba ostati van toga. Vrlo je važno da BiH održi taj put kako bi ušla u EU, a ja želim da se cijeni i doprinos Crne Gore ka tom napretku i putu", rekao je predsjedavajući Skupštine Crne Gore.

Medijima se također obratio i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović koji je kazao da su odnosi dviju zemalja izuzetno dobri, tačnije izvanredni.

"Na današnjim razgovorima posebno je istaknuto da trebamo raditi na razvoju infrastrukture. Razgovarali smo i o problemima s kojima se susreću dvije države. Upoznali smo ih s problemima s kojima se susrećemo u političkom životu BiH te radu Parlamentarne skupštine BiH", naglasio je Džaferović.

Delegacija Skupštine Crne Gore, predvođena Brajovićem, stigla je danas u Sarajevo, a predviđen je sastanak s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem te članovima Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, Bakirom Izetbegovićem i Mladenom Ivanićem.

Nakon završetka sastanka s bh. funkcionerima predviđena je i posjeta Ambasadi Crne Gore u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije