CIK će sljedeće sedmice odlučiti o zahtjevu RS-a

Fena
CIK će sljedeće sedmice odlučiti o zahtjevu RS-a
/ Fena
Članovi Centralne izborne komisije (CIK) BiH sljedeće sedmice trebali bi donijeti odluku o zahtjevu RS-a da joj dostave centralne biračke spiskove građana RS-a i Distrikta Brčko za održavanje referenduma o danu RS 25. septembra.

Na Kolegiju ovog državnog tijela o tome uopće nije raspravljano, potvrđeno je, saznaje Dnevni avaz.

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Ahmet Šantić kazao je da Kolegij nije zauzeo nikakav stav te da ovo pitanje zasigurno ove sedmice neće biti tretirano.

"Na Kolegiju CIK-a nije bilo riječi o zahtjevu Komisije za provođenje referenduma u RS-u. Pravna služba dobila je nalog da pripremi prijedlog mogućih rješenja vezano uz ovaj predmetni zahtjev. Mi ćemo se o tome očitovati kada se, eventualno, steknu uvjeti. Za sada se još nisu stekli uvjeti za donošenje odluke, a kada će biti, o tome će se Komisija odrediti. Ove sedmice vjerovatno neće", kazao je Šantić.

Najavio je i da će u četvrtak biti održana sjednica ovog tijela, na kojoj će članovi donijeti konačnu odluku o Centralnom biračkom spisku za redovna biračka mjesta u pogledu lokalnih izbora, ali da neće biti riječi o referendumu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije