Breza: Upriličen iftar za rudare u dubini jame od 450 metara

Radiosarajevo.ba
Breza: Upriličen iftar za rudare u dubini jame od 450 metara
Rudarima u jami rudnika uglja Breza koji poste danas je pripremljeno ugodno iznenađenje.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica zajedno sa organizacijom UTV-TDB organizirala je iftar za 100 postača-rudara.  Iftar je upriličen samoj jami rudnika uglja Breza.

"Bila nam je velika čast družiti se sa rudarima u dubinama rudnika Breza i obezbjediti iftare za postače. Šesteročlana delegacija Mostova Prijateljstva i UTV-TDB(Jasmin Imamović, Adnan Bošnjak, Selvedin Dedić, Bilal Isaković, Yucel Kahraman, Burhan Yilmaz) bila je sa rudarima u jami na dubini od 450 metara i 1500 udaljenosti od ulaza u jamu. Bilo je ovo veliko iskustvo za nas i naš skroman doprinos postačima-rudarima u rudniku Breza da im ova noć Mubarek Ramazana bude sadržajnija i drugačija", saopćili su iz Udruženja.

Ističu da je druženje završeno učenjem ajetima iz Kur'anom (Ašare), koje je proučio rudar koji je završio medresu.

"Velika zahvalnost za realizaciju iftara pripada generalnom direktoru rudnika uglja Breza gosp. Ćamilu Zaimoviću koji je bio odličan domaćin. Rudari BiH su u ratu kada je izvršena agresija na BiH bili pravi heroji i dali su ogroman doprinos u odbrani BiH. I u miru rudari grade i jačaju BiH tonama iskopanog uglja, saopćeno je.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije