Izetbegović: Borba za istinu, pravdu i prosperitet države naš je put

Fena
Izetbegović: Borba za istinu, pravdu i prosperitet države naš je put
Arhiva / RSA
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović na izvještajnoj skupštini Udruženja boraca ''Crni Labudovi'' pozvao je članove Udruženja da se ne dijele i da ostanu jedinstveni kada su u pitanju nacionalni interesi.

Poručio je da svi bošnjački političari moraju imati crvenu liniju kada je interes države i naroda u pitanju.

"Borba za istinu, pravdu i prosperitet države BiH naš je put kojim ćemo zajedno s vama nastaviti." istakao je Izetbegović.

Ukazao je na značaj jedinice ''Crni labudovi'' u ratu,  ističući da su bez ikakve kalkulacije odgovorili svakom zahtjevu. Zahvalio je članovima Udruženja što čuvaju i njeguju tradiciju ''Crnih labudova'' i Armije Republike BiH.

Skupštini je prisustvovao federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević te ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo.

Ministar  Bukvarević je čestitao Udruženju na svemu što su postigli u protekle tri godine. Zahvalio je za ono što čine u očuvanju istine o odbrani BiH i naveo da to rade iskreno. Podsjetio je da je to jedno od udruženja koje u svojim izvještajima nema stavke za lična primanja. 

"Ta iskrenost bila je prepoznatljiv simbol 'Crnih labudova' i u protekloj agresiji zbog čega ste kao i danas bili cijenjeni u narodu. Uz ovlaštenje rukovodstva udruženja boraca kao i svih drugih udruženja koja okupljaju pripadnike Armije i MUP-a BiH želim da odamo priznanje predsjedniku Bakiru Izetbegoviću na borbi za istinu i pravdu za žrtve genocida i da mu kažemo da predstavnici boračkih udruženja stoje iza njega i da želimo da se zajedno borimo za istinu, pravdu i prosperitet naše jedine domovine BiH",  istakao je ministar Bukvarević.

Za doprinos u radu Udruženja u protekloj godini zaslužnim pojedincima i institucijama su uručena priznanja. Najveće priznanje ''Povelja Udruženja '' za 2016. godinu dodijeljena je federalnom ministru Edinu Ramiću.

Ramić je uime dobitnika priznanja zahvalio Udruženju te obećao da će Ministarstvo na čijem je čelu i dalje biti podrška na polju čuvanja tradicije sjećanja i na polju izgradnje boljih uslova života kroz projekte održivog povratka, saopćeno je iz Ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije