Stjepan Bošković, kandidat HDZ-a nakon izbora: Imat ću više glasova nego 2012.

Anadolija
Stjepan Bošković, kandidat HDZ-a nakon izbora: Imat ću više glasova nego 2012.
Četiri mjeseca nakon što su regularni lokalni izbori prekinuti u Stocu zbog fizičkog obračuna na jednom biračkom mjestu, izborni proces u ovom hercegovačkom gradiću dovršen je danas bez problema.

Prema prvim preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije, na ponovljenim izborima glasalo je oko 75 posto građana, a kandidat HDZ-a BiH Stjepan Bošković uvjeren je da je pobijedio.

"Po našim saznanjima 7.432 birača su birala danas u općini Stolac, naravno imamo i putem pošte potencijalnih birača, ali to ćemo čekati do 1.3. Danas su izbori u Stocu prošli bez apsolutno i jednog prigovora promatrača iz nevladinog sektora ili političkih stranaka. Ovo su bili naj, kako kažu, demokratskiji izbori u Stocu.

Ono što mogu danas reći, poslije ovih izbora je, da ću kao načelnik imati više glasova nego što sam imao 2012. godine, kada su mnogi karikirali da su glasali mrtvih, da su po dva puta glasali drugi“, istakao je Bošković.

Prema stanju sa terena, kako ističe, imat će bolji rezultat nego 2012 godine, bez obzira ”na sve medijske spinove da su Hrvati iselili iz Stoca i da nema tko glasati”.

"Činjenica je da po saznanjima sa biračkih mjesta nisu samo Hrvati glasali za Stjepana Boškovića, to nam je možda najveći iskorak na ovim izborima. Ja samo mogu obećati da u ovome četverogodišnjem mandatu ćemo tražiti zajedničke snage u Općinskom vijeću da Stolac napravimo gradom za primjer, jednim od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini na zadovoljstvo svih građana koji žive ovdje“, rekao je Bošković.

Podsjetimo, ukupan broj registriranih birača u općini Stolac, je 11.404. Od toga je 10.052 redovnih, 1.321 birač registriran je izvan BiH, 31 birač registriran da glasuje u odsustvu i 40 birača koji su registrirani da glasuju osobno.

Građani su danas u razdoblju od 7 do 19 sati imali mogućnost glasati na 24 biračka mjesta. Od toga je bilo otvoreno 19 redovnih biračkih mjesta, jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu i četiri mobilna tima koji su radili na terenu.

Prve preliminarne rezultate izbora u Stocu CIK BiH trebao bi objaviti večeras nakon 22 sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije