Temperature do 39 stepeni, uključen narandžasti meteoalarm

Radiosarajevo.ba
Temperature do 39 stepeni, uključen narandžasti meteoalarm
Danas se u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Krajem dana se očekuje povećanje oblačnosti sa zapada koje će u noći na srijedu u Bosni uvjetovati kišu, pljuskove, moguću i grmljavinu.

Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 32 i 37°C, na jugu zemlje do 39°C.

U Sarajevu sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 17°C, a najviša dnevna temperatura zraka do 34°C.

Biometeorološke prilike su loše. Planirane aktivnosti poželjno je obaviti tokom jutra, s obzirom na to da će temperature u najtoplijem dijelu dana dostizati natprosječne vrijednosti. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i sunca. Opća slika dodatno će se pogoršati uslijed manjka svježine i visokih temperatura zraka u noći.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje zbog visoke maksimalne dnevne temperature zraka na području cijele Bosne i Hercegovine.

Vremenski interval za koje se izdaje upozorenje je danas između 12.00 i 17.00 sati. Maksimalna dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 33 i 37 stepeni, na jugu zemlje do 39 stepeni. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije