Obustava saobraćaja u pojedinim sarajevskim ulicama

Radiosarajevo.ba
Obustava saobraćaja u pojedinim sarajevskim ulicama
/ Ilustracija/JP Autoceste FBiH
Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prevojima upozoravaju iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Zbog radova na sanaciji kolovozne konstrukcije u ulici Šekerova od spoja s ulicom Šejh-Mehmedova do raskrsnice s ulicom Zaima Šarca, od 8 do 17 sati, potpuno je obustavljen saobraćaj.

Alternativni pravac u vrijeme obustave je: Šejh Mehmedova- Ašikovac-Mehmeda Handžića.

Obustava saobraćaja u ulici Zvornička Od 27. do 29. marta u noćnim satima (00-05 sati) obustavlja se saobraćaj u ulici Zvornička (na dionici od raskrsnice sa ulicom Topal Osman-paše do raskrsnice s ulicom Hamdije Čemerlića).

Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci

Obustava saobraćaja u ulici Logavina

Zbog radova na sanaciji distributivne mreže u ulici Logavina, od spoja sa ulicom Mula Mustafe Bašeskije, do spoja sa ulicom Josipa Štadlera, danas u vremenskim terminima 11 do 11:30 sati i 12 do 12:15 sati, potpuno se obustavlja saobraćaj.

Alternativni pravac u vrijeme obustave je: Mula Mustafe Bašeskije-Pehlivanuša-Josipa Štadlera-Logavina.

Vozači se pozivaju na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. I pored povoljnih vremenskih uslova, podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila. 

Na putevima s aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Izdvajaju se autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman), Kakanj - Zenica Jug (u mjestu Donji Tičići) i Zvirovići-Kravice (ispred mosta Studenčica i od tunela Bijela Vlaka do vijadukta Pavlović).

Isto važi i za magistralne puteve: M-18 Olovo-Kladanj, M-18 Simin Han-Priboj, M-17 Čapljina-Studenci, M-4 Teslić-Kotor Varoš, M-17 Nemila-Žepče-Maglaj i M-17 Jablanica-Mostar.

Inače, ovoga jutra na putevima u BiH saobraća se po pretežno suhom kolovozu.

 Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prijelazima povremeno saobraća usporeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije