BH Telecom: Povrijeđena dva radnika koja su gasila požar

Radiosarajevo.ba
BH Telecom: Povrijeđena dva radnika koja su gasila požar
Jučer, u 12 sati, u zgradi BH Telecoma na Dolac-Malti došlo je do požara na baterijskom sistemu.

Dva zaposlenika BH Telecoma, koji su direktno učestvovali u gašenju požara, su zbog izloženosti dimu upućena na preventivni pregled u Univerzitetski klinički centar Sarajevo. Zaposlenici BH Telecoma su odmah po izbijanju požara pristupili njegovom gašenju te je zahvaljujući njihovoj brzoj rekciji požar u roku od 15 minuta lokaliziran čime su izbjegnute ljudske žrtve i veća materijalna šteta.

Zbog značaja objekta i mogućih posljedica, BH Telecom je poduzeo sve preventivne aktivnosti kako bi se ispoštovale protupožarne procedure. Iz sigurnosnih razloga je dio sistema do okončanja neophodnih provjera morao biti isključen kako bi se spriječio nastanak veće štete. Usljed ovog nemilog događaja u periodu od 12.30 do 17.30 sati odvijanje telekomunikacijskog saobraćaja u mreži BH Telecoma bilo je otežano“, saopćeno je iz BH Telecoma.

Dodaje se kako je u 17.10 sati je telekomunikacijski saobraćaj u potpunosti normaliziran i omogućeno je nesmetano korištenje svih usluga BH Telecoma: „BH Telecom se zahvaljuje svim korisnicima na ukazanom razumijevanju.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije