Bh. građani neće ostati bez pasoša

Fena
Bh. građani neće ostati bez pasoša
Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović i njegov zamjenik Vojin Mijatović potvrdili su danas da niti jedan dan neće doći do zastoja u proceduri izdavanja pasoša.

"Već 20. marta, Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) i njemačka firma Milabuer potpisat će jednogodišnji ugovor", kazao je Osmanović.

Preostaje da IDDEEA, dodao je, u što kraćem periodu raspiše međunarodni tender u kojem će učestvovati sve prepoznatljive kompanije koje proizvode pasoše te da se u roku od oko sedam mjeseci dobije ugovor na 3-4 godine.

Pojasnio je da će jednogodišnji ugovor obuhvatiti 550.000 pasoških knjižica.

"Po mojim saznanjima, cijene bi trebale ostati iste kao što su bile prije u trogodišnjem ugovoru s Milabuerom", rekao je ministar Osmanović. 

Zamjenik ministra Mijatović podsjetio je na svoju raniju izjavu, kada je kazao da građani BiH neće ostati bez pasoša.

"Mnogi su bili skeptični, ali evo danas se i zvanično to desilo",  istakao je.

Zahvalio je ministru Osmanoviću i svima iz IDDEEA-e koji su prošli kroz mukotrpan proces kako bi vratili povjerenje građana BiH u institucije.

Iz Agencije za identifikacione dokumente ranije je bilo rečeno da građani BiH od 21. marta neće moći dobiti nove pasoše, a razlog je bio nedostatak pasoških knjižica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije