Angažirana sva mehanizacija i ljudstvo na čišćenju bihaćkih ulica

N. K.
Angažirana sva mehanizacija i ljudstvo na čišćenju bihaćkih ulica
Cazin.net / Ilustracija
Intenzivne sniježne padavine na području grada Bihaća u protekla 24 sata rezultirale su novim sniježnim pokrivačem čija je visina premašila 50 centimetara.
U Zavodu za prostorno uređenje grada Bihaća ističu da je trenutno angažirano 16 kamiona ili Unimoga sa posipačem i ralicom, te 22 radna stroja.

„Stanje na terenu je zadovoljavajuće, posebno ako se uzrne u obzir da su intezivne snježne padavine. Ceste se čiste prema prioritetima i moramo napomenuti da su i pored jako velikih snježnih padavima svi vitalni pravci prohodni, kao i dobar dio ulica koje ne spadaju u prioritetne pravce. Ljudstvo i mehanizacija su angažirani u punom kapacitetu i napominjemo da se ulice održavaju u kontinuitetu“ izjavio je danas Sanjin Begatović, šef Sektora za investiciono-tehničke poslove pri Zavodu za prostorno uređenje.

U Bihaću se održava ukupno 490 kilometara  cesta, na što otpada 30 km trotoara.  

Iz Operativnog centra Kantonalne uprave civilne zaštite u Unsko–sanskom kantonu za Radiosarajevo.ba su rekli da nemaju saznanja o mogućim problemima u selima koja su odsječena od "ostatka svijeta", te dodaju kako je obaveza firmi koje održavaju puteve da u roku od 72 sata nakon prestanka padavina očiste sve puteve.

Iz Javnog komunalnog preduzeća „Komrad“ još danas su građane Bihaća obavijestili o trenutačnom prestanku odvoženja komunalnog otpada, te su apelovali građanima da imaju razumijevanja prilikom parkiranja privatnih automobila – da bi se omogućilo nesmetano čišćenje saobraćajnica. 

Zbog intenzivnih snježnih padavina Služba za komunalne djelatnosti, vode, zaštitu okoliša i inspekcijskih poslove Grada Bihaća obavijestila je sve poslovne subjekte (fizička i pravna lica), građane Bihaća, upravitelje zgrada, na obavezu uklanjanja snijega i leda na prilazima individualnim i kolektivnim stambenim i poslovnim objektima i na obavezu uklanjanja snijega i leda sa krovova objekata, trotoara i drugih predviđenih prostora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije