Amir Zukić dobio zamjenu: Halid Genjac privremeno generalni sekretar SDA

E. H.
Amir Zukić dobio zamjenu: Halid Genjac privremeno generalni sekretar SDA
Nakon što je prethodne sedmice uhapšen, generalni sekretar Stranke demokratske akcije Amir Zukić dobio je privremenu zamjenu na ovoj funkciji, do okončanja slučaja u kojem je Zukić uhapšen.

To je odlučilo čelništvo SDA, te će ovu funkciju u odsustvu Amira Zukića obnašati Halid Genjac, trenutni predsjednik Glavnog odbora stranke.

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdili su iz Službe za odnose s javnošću SDA, gdje su nam kazali da će "privremeno političke i organizacijske poslove, koji proizlaze iz funkcije generalnog sekretara SDA, obnašati Halid Genjac, dok će materijalno-finansijsko poslovanje obavljati stručna služba koja je stalno zaposlena u Centrali SDA".

Podsjećamo, generalni sekretar stranke Amir Zukić i njegov vozač Seid Fazlagić uhapšeni su u petak, 17. februara u okviru policijske akcije "Bosna". U ovom slučaju Tužilaštvo Kantona Sarajevo tereti Zukića da je, s nekoliko ranije uhapšenih u ovoj akciji, organizirao grupu koja je zapošljavala treća lica u javnim poduzećima, zdravstvenim i visokoškolskim ustanovama u Federaciji BiH, tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

Nakon hapšenja, a na prijedlog Tužilaštva KS-a, Zukiću i Fazlagiću Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor.

Ranije su u okviru akcije "Bosna", 26. augusta 2016. godine, uhapšeni izvršni direktor Elektroprivrede BiH za distribuciju Esed Džananović, Safet Bibić, Nedžat Trako, Ramiz Karavdi i Senad Trako.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije