Advokati traže da Amir Zukić bude pušten na slobodu

Fena
Advokati traže da Amir Zukić bude pušten na slobodu
Advokatski tim generalnog sekretara Stranke demokratske akcije (SDA) Amira Zukića koji je uhapšen i optužen u predmetu Bosna, a koji se nalazi u pritvoru, traži da njihov branjenik bude pušten na slobodu.

Pritvor mu je za dva mjeseca produžio Općinski sud u Sarajevu, a jedan od njegovih advokata Jasmin Muratović je kazao da su žalbu uložili Kantonalnom sudu u Sarajevu koji bi kroz desetak dana trebao donijeti odluku.

"Žalili smo se u zakonskom roku i nadamo se da će žalba biti uvažena", istaknuo je Muratović.

Općinski sud u Sarajevu ranije ovog mjeseca potvrdio je optužnicu protiv Zukića i ostalih osumnjičenih u akciji Bosna, a koju je podiglo Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Osim njega optužnica je potvrđena protiv njegovog vozača Seida Fazlagića, izvršnog direktora Elektroprivrede BiH Eseda Džananovića, potpredsjednika SDA Asima Sarajlića, te Safeta Bibića, Senada i Nedžada Trake, Ramiza Karavdića i Mirsada Kukića.

Oni se terete da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi s krivičnim djelom primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te krivično djelo protuzakonito posredovanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije