Svjetski kup na Sljemenu: Nakon prve vožnje vodeći Austrijanac Feller

Anadolija
Svjetski kup na Sljemenu: Nakon prve vožnje vodeći Austrijanac Feller
Najboljih 75 slalomaša na Sljemenu danas se takmiči u utrci Svjetskog kupa ”Snow Queen Trophy”. Nakon prve vožnje prvi je Austrijanac Manuel Feller. Hrvatski skijaš Ivica Kostelić ispao je za drugu vožnju.

Tokom prve polovine prve vožnje na Crvenom je spustu padao jak snijeg koji je kasnije, do kraja prve utrke sasvim prestao.

Prvi je nakon prve vožnje Austrijanac Manuel Feller sa prolaznim vremenom 58.13 sekunde. Drugi je Francuz Julien Lizeroux za zaostatkom od 5 stotinki, a treći Amerikanac Mark Engel koji je iznenađenje utrke.

Za Hrvatsku je prvu vožnju vozilo šest predstavnika, uz Ivicu Kostelića tu su još bili Matej Vidović, Istok Riodeš, Elias Kolega, Filip Zubčić i Wiliam Vukelić, no niko od njih nije se uspio plasirati u drugi krug takmičenja.
Kostelić je prvu vožnju kasnio gotovo 4 sekunde iza prvoplasiranoga, tako da se nije uspio plasirati u drugu vožnju.

Druga muška slalomska vožnja na sljemenskom Crvenom spustu počinje u 18 sati.

Prema procjenama organizatora, na Sljemenu je prvu vožnju pratilo oko 11.000 gledatelja, dok se tokom druge vožnje očekuju oko 15.000 gledatelja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije