Odigrana najduža utakmica u historiji, porodice navijača zvale policiju

Radiosarajevo.ba
Odigrana najduža utakmica u historiji, porodice navijača zvale policiju
Peta utakmica četvrtfinala doigravanja norveškog hokejaškog prvenstva između domaćeg Storhamara i Sparte iz Sarpsborga u Hamaru postala je najduža utakmica u historiji ovoga sporta.

Trajala je čak 217 minuta i 14 sekundi, a Storhamar je pobjednički pogodak za 2-1 postigao u osmom produžetku.

Nakon što je nakon 60 minuta igre rezultat bio 1-1, utakmica je otišla u produžetak koji je prema pravilima trajao do prvog pogotka, a on je stigao nakon čak 157:14 minuta čiste igre, javlja Hina. Susret je započeo u nedjelju u 18 sati po lokalnom vremenu, a završio je iza 2.30 sati u ponedjeljak.

Ova je utakmica uvjerljivo nadmašila dosadašnji rekord kojega su još 1936. godine postavile NHL momčadi Detroit Red Wings i Montreal Maroons koji su igrali 176:30 minuta.

Dugo trajanje utakmice zabrinulo je i porodice navijača koji su zvali policiju zbog toga što se njihovi ukućani nisu vratili kući u predviđeno vrijeme.

"Zbog dugog trajanja utakmice Storhamara i Sparte, nekoliko ljudi se javilo policiji zabrinuti za članove svojih porodica. Ovim ih putem obavještavamo da utakmica još traje", objavila je lokalna policija putem svog Twitter profila oko dva sata u noći.

Početkom utakmice u dvorani je bilo oko 5.500 navijača. Nije poznato koliko ih je ostalo do kraja.

Storhamar je poveo sa 3-2 u seriji koja se igra na četiri pobjede, pa će se ova dva sastava ponovno susreti već u utorak u Sarpsborgu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije