Hokejaški savez BiH morao otkazati učešće reprezentacije na SP

Radiosarajevo.ba
Hokejaški savez BiH morao otkazati učešće reprezentacije na SP
/ Hokejaška reprezentacija BiH
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u hokeju na ledu ove godine neće sudjelovati na Svjetskom prvenstvu koje za dva dana počinje u Sofiji.

Potvrdio je ovo predsjednik HS BiH Senad Zaimović, naglasivši da je povlačenje naše reprezentacije posljedica ultimatuma koji je pred Savez postavio dio igrača i dio vodstva Hokejaškog saveza BiH pred sami odlazak na Svjetsko prvenstvo.

"Odlazak na Svjetsko prvenstvo se vezao sa četiri uslova. Prvi je bio da se skine suspenzija hokejašu Nerminu Aliću, drugi da se ovjeri kompletna lista učesnika, treći da predsjednik i Upravni odbor podnesu ostavke i četvrti da se raspusti Skupština Hokejaškog saveza BiH", rekao je za N1 Zaimović.

On je kazao da je Hokejaški savez do posljednjeg momenta nastojao da reprezentacija ode u Sofiju, ali da su na kraju bili u obavezi obavijestiti Međunarodnu hokejašku federaciju da reprezentacija BiH neće učestvovati. 

Treba napomenuti da je Skupština HS BiH skinula suspenziju Nerminu Aliću i ovjerila roster kako bi se sačuvao ugled reprezentacije BiH.  Predsjednik Saveza ističe da su ostale ucjene bile neutemeljene i nepotkrijepljene dokazima i razlozima koji se ne mogu razumijeti drugačije nego kao rušenje sistema i ugleda Hokejaškog saveza BiH koji je godinama građen.

"Sutra je Upravni odbor i očekujemo žestoke sankcije za vodstvo reprezentacije, tri člana Skupštine koja su poticala reprezentativce na ovo i vršili mobing", dodao je Zaimović.

Predsjednik HS BiH je naglasio da se radi o rušenju sistema i ugleda Bosne i Hercegovine te naglasio da ne očekuje ništa osim žestokih sankcija, piše N1.

Utakmice koje su trebale biti igrane na SP bit će ubilježene s rezultatom 0:5 na štetu BiH, a za naredno SP očekuje nas igranje u baražu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije