Bravo za historijski uspjeh: BiH pobijedila Poljsku u Davis Cupu!

Radiosarajevo.ba
Bravo za historijski uspjeh: BiH pobijedila Poljsku u Davis Cupu!
/ Foto: Anadolija
U zeničkoj Areni odigran je treći meč susreta prvog kola Prve grupe Euroafričke zone Davis cupa između BiH i Poljske.

Nakon što su prvog dana bh. teniseri izborili prednost 2:0, danas su Tomislav Brkić i Mirza Bašić igrali meč parova protiv Lukasza Kubota i Marcina Matkowskog.

Prva dva seta dobili su bh. reprezentativci u tie-breaku (7:6, 7:6) i činilo se da ćemo bez problema doći do historijske pobjede.

Međutim, tada su proigrali Poljaci, dobili treći set 3:6, onda napravili break na startu četvrtog. Brkić i Bašić imali su priliku vratiti servis u posljednjem gemu četvrtog seta, ali nisu uspjeli pa su Kubot i Matkowski dobili ovaj dio 6:4 i izjednačili na 2:2 u setovima.

U odlučujućem setu bh. dubl je igrao sjajno: Odmah su oduzeli servis Poljacima, nisu dopustili break i peti set dobili rezultatom 6:3. Pobjedom u igri parova 3:2 bh. reprezentativci došli su nedostižne prednosti 3:0 u meču Davis Cupa.    

Time se reprezentacija BiH po prvi put u historiji plasirala u drugo kolo Prve grupe Euroafričke zone i stigla na vrata Svjetske grupe.

U preostala dva meča singla, bez rezultatske važnosti, koja su na programu u nedjelju, Džumhur će igrati protiv Majchrzaka, a Bašić protiv Hurkacza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije