Teniski savez Francuske suspendovao troje tenisera

Anadolija
Teniski savez Francuske suspendovao troje tenisera
/ FOTO: Fena
Teniski savez Francuske (FFT) je privremeni suspendovao Kristinu Mladenović, Carolinu Carciu i Benoita Pairea zbog, kako je istaknutno, "narušavanja ugleda Saveza na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Paire, koji je bio 16. nosilac na olimpijskom turniru u Riju, poslat je kući sa takmičenja jer je prekršio pravila ekipe, saopštio je u nedjelju FFT.

Dvadesetsedmogodišnji teniser je navodno provodio vrijeme van olimpijskog sela, ili se vraćao kasno. On je također nipodaštavanjem govorio o značaju Olimpijskih igara zbog toga što se na turniru ne dobijaju bodovi za ATP listu.

Mladenović i Grarcia su "oštro kritikovale" FFT nakon poraza u prvom kolu dublova, budući da ih savez nije obavijestio da kao partnerke moraju nositi iste boje. Par je prije početka meča obaviješten da bi mogle izgubiti po defaultu ukoliko ne promijene svoju odjeću, tako da je Mladenović morala pozajmiti Garciji svoju rezervnu opremu. Mladenović je bila naročito ljuta, pa je na Twitteru objavila pet objava u kojima je kritikovala ono što je nazvala "nesposobnošću" FFT-a, okrivljujući ga za poraz. 

FFT je saopštio da su teniseri pokazali "neprihvatljivo ponašanje", dodavši da su privremeno suspendovani iz selekcije do donošenja konačne odluke 24. septembra.

Mladenović i Garcia su ključni igrači francuskog tima koji će u finalu Fed kupa u novembru igrati protiv Češke Republike. U međuvremenu, Francuska će u polufinalu Davis kupa od 16. do 18. septembra igrati protiv Hrvatske.

IZ FFT-a su dodali da niko od njih troje neće primiti pomoć saveza tokom perioda suspenzije. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije