Stahovski nemoćan: Džumhur slavio za plasman u glavni žrijeb

Radiosarajevo.ba
Stahovski nemoćan: Džumhur slavio za plasman u glavni žrijeb
EPA / Damir Džumhur
Nakon sjajnih rezultata prethodnih dana u kvalifikacijama za ATP turnir u Hamburgu, najbolji bh. teniser Damir Džumhur uspio je ostvariti plasman u glavni žrijeb ovog turnira, savladavši u finalu kvalifikacija ukrajinskog tenisera Sergija Stahovskog.

Džumhur je uspio slaviti rezultatom 2:0 u setovima, a prvi set bio je izuzetno uzbudljiv za obojicu tenisera. Tokom cijelog seta obojica su se trudili da sačuvaju poene pri serviranju, te su u tome i uspjeli, čak i pred sami kraj seta kada su obojica imali po jednu break priliku.

U tie-breaku na kraju ovog seta uspješniji je bio Džumhur, koji je tako poveo sa 1:0.

Drugi set za bh. tenisera bio je mnogo uspješniji, te je na samom startu uspio iskoristiti jednu break loptu, a zatim i svoj servis. Nakon toga Stahovski uspijeva da se vrati u meč te smo do samog kraja meča imali priliku gledati uzbudljivu igru.

Ipak, na kraju Džumhur uspijeva slaviti i to nakon breaka i svog servisa u zadnja dva gema, čime je zaslužio prolazak u glavni žrijeb.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije