Goffinov veliki uspjeh: Đoković ostao bez polufinala Monte Carla

Radiosarajevo.ba
Goffinov veliki uspjeh: Đoković ostao bez polufinala Monte Carla
Sjajnu formu pokazuje ove sezone najbolji srbijanski teniser Novak Đoković, no na današnjoj utakmici nije uspio doći do trijumfa koji bi ga odveo u polufinale turnira u Monte Carlu.

Drugi reket svijeta izgubio je u izuzetno teškom meču, koji je mnogo bolje otvorio belgijski teniser, osvojivši prvi set rezultatom 6:2, za samo 32. minute.

Iako se niko nije nadao ovako lošem početku partije za Đokovića, srbijanski teniser dobio je dodatni psihološki teret u drugom setu. Ipak, hladnokrvno je Nole odigrao ovaj važan set, te je za nešto više od 45 minuta uspio izvojevati izjednačenje meča, osvojivši set rezultatom 3:6.

Posljednji set igrao se čak sat i 21 minutu, a nakon početnog vodstva Đokovića, Goffin je uspio okrenuti igru u svoju korist. Sve do posljednjih gemova trećeg seta obojica tenisera su se borili za prevagu, a 12 gem donio je pravu dramu. Ipak, uspješniji u posljednjem setu, nakon niza preokreta, bio je Goffin koji je breakom došao do pobjede, ostavivši drugog najboljeg igrača svijeta bez polufinala turnira.

On će se u nastavku turnira suočiti sa boljim iz duela Schwartzman - Nadal, koji je na programu večeras.

Pored Đokovića, u drugi par polufinala plasirali su se Ramos i Pouille, koji će u međusobnom duelu tražiti prolazak u veliko finale. Ramos je uspio savladati Marina Čilića sa 6:2, 6:7 i 6:2 po setovima dok je Pouille savladao Urugvajca Cuevasa, u nevjerovatnom meču, čiji rezultati setova su iznosili 6:0, 3:6 i 7:5.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije