Poražen od Janviera: Šetkić ostao bez prilike za osvajanje 43.000 eura

Fena
Poražen od Janviera: Šetkić ostao bez prilike za osvajanje 43.000 eura
Foto:Arhiv / Aldin Šetkić
Nakon sjajnog uspjeha u Egiptu, gdje je osvojio ITF turnir, Aldin Šetkić nije uspio nastaviti niz pobjeda na ATP Challenger turniru u Francuskoj.

Šetkić je poražen na samom startu ovog turnira, koji se odigrava u St. Brieucu, gdje se u prvom kolu sastao sa Maximom Janvierom.

Prvi set u ovom meču pripao je Janvieru, koji je sjajnom igrom najavio dobar rezultat, savladavši Šetkića rezultatom 6:3. Ipak, mladi bh. teniser mu nije dopustio da se mnogo odmara, te je drugi set uspio dobiti rezultatom 4:6.

Ipak, treći i presudni set nije bilo baš najsretniji za Šetkića, te je domaći predstavnik uspio sa 6:4 stići do pobjede u ovom meču, pri ukupnom rezultatu 2:1, zbog čega je bh. teniser izbačen u prvom kolu 43.000 eura vrijednog turnira.

Bh. teniser poražen je i u dublu, također u prvom kolu. On je u paru sa ruskim teniseru Alexanderom Kudryavtsevom poražen od francuskog para Couacad/Halys i to sa ubjedljivih 6:2, 6:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije