Federer savladao Čilića i uzeo osmi naslov na Wimbledonu

Radiosarajevo.ba
Federer savladao Čilića i uzeo osmi naslov na Wimbledonu
Švicarac Roger Federer novi je šampion Wimbledona.

Legenda bijelog sporta danas je u velikom finalu savladao Marina Čilića sa 3:0, po setovima 6:3, 6:1 i 6:4.

Oba tenisera su dobro ušla u meč.

Čilić je pokazao da zna igrati protiv Rogera, pa je u četvrtom gemu prvog seta imao šansu i za break. Ipak, nije to iskoristio, ali zato jeste Fedex. Već u narednom gemu je oduzeo servis Čiliću, a potom je isto napravio u devetom gemu i uz siguran servis je osvojio prvi set sa 6:3.

Drugi set donosi potpunu dominaciju Federera. Potpuno je pregazio hrvatskog tenisera u ovom dijelu igre i za samo 25 minuta je slavio sa 6:1 za velikih 2:0 u setovima. Čiliću se potom ukazivala ljekarska pomoć pred početak trećeg seta.

Dobro je Marin ušao u ovaj set i lagano je osvojio gem na svoj servis. Ipak veliki broj neforsiranih grešaka su Čilića koštale. U sedmom gemu trećeg seta je sve bilo gotovo. Roger je došao do breaka i hrvatskom teniseru više nije bilo povratka u meč, prenosi sportsport.ba

Do kraja je Švicarac lagano stigao do osvajanja trećeg seta sa 6:4 i osvajanja Wimbledona, prvog nakon pet godina. Ovo je Federeru ukupno osma titula na Wimbledonu i 19. Grand Slam trofej u karijeri.

Pokazao je još jednom da se radi vjerovatno o najvećem teniseru svih vremena i zaista je veliki užitak gledati ovog majstora.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije