Magija Damira Džumhura u Dubaiju: U dva seta savladao trećeg igrača svijeta

Radiosarajevo.ba
Magija Damira Džumhura u Dubaiju: U dva seta savladao trećeg igrača svijeta
Iako ga žrijeb nije poslužio, te je već u prvom kolu ATP turnira iz serije 500 u Dubaiju dobio izuzetno teškog protivnika Švicarca Stana Wawrinku, Damir Džumhur uspio je doći do maestralnog trijumfa.

Treći igrač svijeta uspio je bolje otvoriti meč, te je osvojio i prva tri gema u prvom setu. Ipak, Džumhur uspijeva doći do odličnog preokreta, s nekoliko osvojenih gemova.

Tako je prvi set završen u tie breaku, u kojem je Džumhur uspio iskoristiti set loptu, kojom je sebi otvorio idealnu priliku da već u prvom kolu turnira u Dubaiju napravi senzaciju.

U drugom setu najbolji bh. teniser uspio je nastaviti svoju dobru igru, te jednostavno nije dopuštao Wawrinki da dođe do prilike za pobjedu. Sve je išlo u korist danas sjajnom Damiru koji je Švicarcu dopustio da osvoji samo jedan od prvih šest odigranih gemova.

I sedmi gem ovog meča Džumhur je otvorio zaista sjajno, no čini se da su umor i uzbuđenje uradili svoje te je bh. teniser propustio prvu šansu da stigne do pobjede u ovom meču. A tako je bilo i u osmom gemu, koji je Wawrinka poprilično sigurnom igrom uspio osvojiti, za povratak u igru pri rezultatu 5:3.

Deveti gem bio je odlučujući, a bh. teniser uspio je u njemu, fenomenalnom igrom, doći do meč lopte. U stresnoj završnici Džumhur je set osvojio rezultatom 6:3, za pravu senzaciju u prvom kolu turnira u Dubaiju.

Konačan rezultat glasio je 2:0 u korist Džumhura, a po setovima bh. teniser je slavio rezultatima 7:6 i 6:3.

Pobjedom karijere bh. teniser je uspio doći do osmine finala ovog ATP turnira iz serije 500, a u narednom meču dočekat će 36. tenisera svijeta, Španca Marcela Granollersa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije