Bravo, Zmaju: Damir Džumhur uzeo set trećem igraču svijeta

Radiosarajevo.ba
Bravo, Zmaju: Damir Džumhur uzeo set trećem igraču svijeta
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur u prvom kolu ATP turnira iz serije 500 u Dubaiju, igra protiv Švicarca Stana Wawrinke.

Treći igrač svijeta mnogo je bolje otvorio meč. Na svoj servis nije izgubio niti jedan poen i poveo je s 1:0. U narednom gemu Wawrinka dolazi do prve break lopte, koristi je i dolazi do prednosti 2:0. Uspio je potvrditi break i nakon nekoliko minuta igre već je imao prednost 3:0 u prvom setu.

Uspio je Damir osvojiti gem na svoj servis i tako je najavio period svoje bolje igre u prvom setu. U sedmom gemu prvog seta došao je do dvije break lopte, iskoristio prvu i vratio stvari na početak. U narednom gemu potvrdio je break i izjednačio rezultat u prvom setu (4:4).

Oba tenisera uspjela su zadržati svoj servis, pa se pobjednik prvog seta tražio u tie breaku. Damir prvi pravi mini break i dolazi do vodstva 3:1. Nastavio je Damir u odličnom ritmu i brzo je došao do prednosti 5:2. Wawrinka je zadržao svoj servis smanjio na 5:4, a Džumhur je na svoj servis došao do dvije set lopte. Iskoristio je prvu i riješio prvi set u svoju korist rezultatom 7:6 (7:4). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije