Džumhur: Vjerujem da ovom igrom mogu napraviti odličan rezultat na US Openu

Radiosarajevo.ba
Džumhur: Vjerujem da ovom igrom mogu napraviti odličan rezultat na US Openu
EPA / Damir Džumhur
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur, slavio je u prvom kolu US Opena protiv Bernarda Tomića rezultatom 3:1, po setovima, 6:4, 6:3, 4:6 i 7:6 (7:0).

Nakon meča, najbolji bh. teniser dao je izjavu za medije, te rekao kako je znao da će susret protiv Tomića biti težak ali i istaknuo kako je i imao osjećao da može pobijediti.

"Nastojao sam odigrati na vrhunskom nivou od početka do kraja, jer sam samo na taj način mogao dobiti igrača kao što je Tomić. Drago mi je da je bilo dosta naših ljudi među publikom i ovom prilikom im se zahvaljujem na podršci koju su mi pružali tokom meča. U sljedećem kolu, nastojat ću odigrati na nivo na kojem sam dobio Tomića, te idem na pobjedu. Vjerujem da ovom igrom mogu napraviti odličan rezultat na US Openu.", zaključio je Damir Džumhur.

Također, Džumhur je saznao protivnika u 2. kolu i to će biti Ukrajinac Illya Marchenko.

Marchenko je trenutno 63. igrač svijeta i u 2. kolo je prošao nakon što je u meču koji je trajao 3 sata i 53 minute savladao Ivana Dodiga iz Hrvatske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije