Džumhur: Sudija će biti kažnjen, ovo nije smio uraditi

Radiosarajevo.ba
Džumhur: Sudija će biti kažnjen, ovo nije smio uraditi
EPA / Damir Džumhur
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je u prvom kolu od Australian Opena od Viktora Troickog rezultatom 3:2, po setovima 6:4, 6:4, 2:6, 2:6 i 6:3.

Nakon poraza od Troickog, Damir je bio nezadovoljan sudijskim odlukama.

"Završen je Australian Open za mene, nažalost u prvom kolu. Rekao sam da ovo nije dobar žrijeb za mene, da će biti težak meč. Nije moglo biti neizvjesnije, bilo je u pet setova. Iako sam poveo u prvom setu s 4:2, imao break prednosti, nisam igrao, prema meni, onoliko koliko je potrebno da se dobije Viktor Troicki. Igrao sam dosta stisnuto ta prva dva seta. Onda kada sam osjetio da mi igra dolazi krajem drugog seta, kada sam se vratio s 0:3, osjetio sam da mi igra dolazi s tim i zaista sam treći i četvrti set odigrao odlično. I rezultat to govori, 6:2, 6:2, treći i četvrti set. Imao sam potpunu kontrolu. Bio sam zaista dominantan, ali ipak ta dva prva seta su oduzela dosta snage", kaže Džumhur i dodaje:

"Viktor je igrač koji je veliki borac i kojeg je teško probiti, kojeg je teško pobijediti. Sve je to oduzelo dosta snage i u petom setu sam popustio kada je najviše trebalo. Igrao sam, prema nekima, i bolje od Viktora u petom setu, ali nisam uspio pobijediti na kraju", ističe Džumhur.

Naš najbolji teniser bio je nezadovoljan i odnosom pojedinih bh. medija.

"Bila je i ta sudijska odluka koja je mnogo utjecala na daljnji tok meča. Moram da kažem da sam iznenađen s pojedinim portalima i medijima koji daju različite komentare o tome šta se desilo na terenu i šta je bilo na terenu, o tome da sam ja taj koji pravi probleme na terenu. Zaista mislim da se te stvari moraju zaustaviti. Ljudi malo znaju o tenisu, a mnogo pričaju o meni i mom tenisu. Mislim da to nema nikakvog smisla. Igrao sam treću godinu zaredom na glavnom turniru Australian Opena. Igrao sam protiv igrača koji je u top 30. Došao sam do petog seta. Bilo je dosta loših sudijskih odluka na moju stranu, na stranu Viktora, ali mnogo više na moju", kaže Džumhur i dodaje:

"Kada na 3:3 u petom setu dođe katastrofalna odluka sudije, ne možete se kontrolirati. Mislim da sam cijeli meč imao najmanje prigovora na sudijske odluke, da sam to dobro podnosio iako je bilo očitih grešaka. Jednostavno sam na tu loptu moram reagirati i dobio sam na kraju penalty point. Dva poena nakon te naše diskusije. Protiv svih pravila sam dobio penalty point. Razgovarao sam s ljudima iz ATP-a. Sudija će biti kažnjen jer to nije smio da uradi. Održat ću press konferenciju i govoriti o tome šta Damir radi i kako radi na terenu. Mnogo se trudim, ne samo za sebe nego i za Bosnu i Hercegovinu", ističe Džumhur.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije