Džumhur: Odigrao sam meč bez imalo straha i pritiska

Anadolija
Džumhur: Odigrao sam meč bez imalo straha i pritiska
Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur je nakon pobjede u drugom singl meču 2. kola Prve grupe Euro-afričke zone, u susretu BiH i Holandije, protiv Thiema de Bakkera sa 3:0 u setovima, istaknuo da je njegov današnji protivnik dobro igrao.

"Sigurno da 6:2, 6:2, 6:2 rezultatski izgleda lagano, ali nije tako. Izvukao sam nekoliko break lopti i uspio sam da uzmem break. De Bakker dobro servira i iako to nije na nivou, dobro je igrao. Po prvi put sam odigrao za reprezentaciju meč bez imalo straha i pritiska. Bio sam od početka do kraja koncentrisan. U svakom polju sam osim serve bolje igrao od De Bakkera. Sretan sam što sam uspio u kratkom vremenskom roku da završim ovaj meč“, rekao je Džumhur.

Istakao je da ga već sutra čeka dosta teži meč od današnjeg.

"Sutra će biti težak meč. Robin Haase igra različitu igru, odlično je igrao danas i nadam se da sutra neće tako igrati. Bitno je da Tomo i Mirza odrade svoj dio posla na servisu. Znamo da je Rojer jedan od najboljih dubl igrača i trebamo razvući svoju igru. Igrali smo dobro protiv Poljske, Mirza i Tomo to mogu i približiti nas ovom rezultatu. Možemo u Davis Cupu odigrati dobro, pogotovo što je Davis Cup drugačiji nego drugi turniri“, kazao je Džumhur.

Bh. teniser Tomislav Brkić je istaknuo kako vjeruje da BiH i sutra može odigrati dobar meč.

"Ušli smo u drugi dan sa 1:1 što smo priželjkivali. Trebamo dati 100 posto, dati sve što možemo, držati servu i mislim da tu možemo tražiti nešto, serva nam je nekako izvukla pobjedu prošli put. Nadam se da možemo odigrati dobar meč sutra", kazao je Brkić.

Rekao je da je Damir u odličnoj formi.

"Mislim da će se Haase i Rojer igrati sutra i iako su u dobroj formi, pogotovo Haase, nadam se da će se i Mirza oporaviti za sutra. Idemo dan po dan. Nakon dubla ćemo znati šta dalje. Damir je u jako dobroj formi i bilo bi jako dobro da uđemo sa 2:1 u nedjelju. I da ne bude to, šanse su nam idalje dobre, Damir je igrao protiv Haasea i tu su šanse 50:50, kao i Mirzi protiv De Bakkera“, rekao je Brkić.

Bh. teniser Damir Džumhur je u drugom singl meču 2. kola Prve grupe Euro-afričke zone, u susretu BiH i Holandije, slavio protiv Thiema de Bakkera sa 3:0 u setovima.

Džumhur je odlično odigrao prvi set u kojem je bio bolji sa 6:2. Bh. teniser je i u drugom i trećem setu slavio sa identičnim rezultatom.

Podsjetimo, Robin Haase je danas pobijedio Mirzu Bašića s 3:1 (6:4, 6:2, 5:7, 6:3) u setovima u prvom meču Davis Cup susreta 2. kola Prve grupe Euro-afričke zone između BiH i Holandije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije