Džumhur: Imat ćemo veliku podršku obojica i nek' ne bude incidenata

Radiosarajevo.ba
Džumhur: Imat ćemo veliku podršku obojica i nek' ne bude incidenata
EPA / Damir Džumhur
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur u prvom kolu Australian Opena igrat će protiv srbijanskog tenisera Viktora Troickog.

Troicki je trenutno 29. teniser svijeta, dok je Džumhur na 77. mjestu ATP liste. Pobjednik tog meča u drugom kolu će igrati protiv boljeg iz duela između Italijana Paola Lorenzija i Australijanca Jamesa Duckwortha.

"Jutros oko 12 sati izašao je žrijeb za prvi Grand Slam sezone. Žrijeb nije bio povoljan jer je Troicki nositelj. To će biti jedan težak zadatak. Nastavlja se tradicija da na otvaranju Grand Slam turnira igram protiv igrača koji je nositelj. Od 11 nastupa to mi se desilo sedam puta. Nažalost, žrjebovi nisu najbolji za mene. Dat ću sve od sebe da prođem to prvo kolo", istaknuo je Džumhur i dodao:

"Posljednja tri dana osjećam se odlično na terenu. Sve s priprema se sada sleglo. Mislim da ću u ponedjeljak odigrati dobar meč. Siguran sam da će biti dosta i mojih i Viktorovih navijača i samo se nadam da će sve proći bez incidenata. Volio bih da upišem pobjedu, jer mi je Australija ostala u najboljem sjećanju. Tu se osjećam kao kod kuće. Nadam se da ću uspjeti dobro da se spremim. Znam ga dobro, a zna i on mene i sigurno ni njemu nije drago što igra protiv mene", rekao je Džumhur.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije