Nema prepreke za Džumhura: Nakon Wawrinke, pao i Granollers

Radiosarajevo.ba
Nema prepreke za Džumhura: Nakon Wawrinke, pao i Granollers
Magičnom igrom u prvom kolu ATP turnira iz serije 500 u Dubaiju, najbolji bh. teniser Damir Džumhur uspio je poraziti trećeg tenisera svijeta Stana Wawrinku, te je dobru igru nastavio već u drugom susretu.

Iako uz dosta muke, Džumhur je uspio da uzme prvi set Špancu Marcelu Granollersu, protiv kojeg je igrao u osmini finala ovog turnira, a koji je dobro otvorio meč, no teško je branio sopstvene servise. Džumhur je to iskoristio, te je napravio nekoliko breakova u prvom setu, što ga je u konačnici pri rezultatu 3:6 dovelo do osvajanja prvog seta.

Drugi set Džumhur je otvorio katastrofalnom igrom, te su nervoza i umor uzeli svoj danak na početku ovog seta. Granollers, koji je 36. igrač na ATP listi, mudro je iskoristio nekoliko slabosti u Damirovoj igri, te je za svega nekoliko minuta uspio osvojiti tri gema, uz jednu break loptu.

Tada Džumhur tokom jednog svog servisa uspijeva osvojiti prvi gem u drugom setu, čime se polagano vratio u igru. U naredna tri gema bh. teniser uspijeva u potpunosti da se vrati u meč, te nakon prvotna tri gema koja je izgubio, Džumhur uspijeva osvojiti još dva gema za rezultat 4:3.

I naredni gem, uz mnogo truda i znanja pripao je Džumhuru, koji nakon katastrofalnog otvaranja uspijeva doći do izjednačenja u drugom setu.

A onda dolazi do totalnog preokreta na meču, kada bh. teniser uspijeva osvojiti i deveti gem, za vodstvo i prvu meč loptu na današnjem susretu.

Tada Džumhur dolazi i do pobjede u izuzetno uzbudljivom susretu, apsolutno nadigravši Granollersa u posljednjem gemu drugog seta, za pobjednički rezultat od 3:6, 4:6.

Odlična igra od samog starta turnira dovela je Džumhura, dakle, do četvrtine finala turnira, u kojem će se sastati sa 66. igračem svijeta, Holanđaninom Robinom Haaseom, koji je u osmini finala savladao Tomasa Berdycha, četrnaestoplasiranog na ATP listi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije