Damir Džumhur poražen od Marina Čilića u drugom kolu Istanbula

Radiosarajevo.ba
Damir Džumhur poražen od Marina Čilića u drugom kolu Istanbula
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas je u drugom kolu ATP turnira iz serije 250 u Istanbulu igrao protiv drugog nositelja Marina Čilića. Džumhur je poražen rezultatom 2:0, po setovima 6:3 i 6:2.

Prvi break na meču vidjeli smo već u trećem gemu prvog seta, a do gema na servis protivnika prvi je došao Džumhur. Čilić je ekspresno uzvratio, pa je nakon četvrtog gema rezultat bio 2:2. Ključni trenutak u prvom setu dogodio se u osmom gemu. Hrvat je došao do novog breaka i poveo s 5:3. Break je uspio potvrditi na svoj servis i riješio je prvi set u svoju korist rezultatom 6:3.

Džumhur sigurno otvara drugi set i bez mnogo problema dolazi do vodstva 1:0 na svoj servis. Uspio je Čilić izjednačiti, a potom doći i do trećeg breaka u meču, za vodstvo u drugom setu rezultatom 2:1. Do kraja je Čilić napravio još jedan break i bez mnogo problema priveo meč kraju. 

Hrvatski teniser slavio je rezultatom 2:0, po setovima 6:3 i 6:2.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije