Džumhur slavio protiv Chunga u Miamiju i zakazao duel s Kyrgiosom

Radiosarajevo.ba
Džumhur slavio protiv Chunga u Miamiju i zakazao duel s Kyrgiosom
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas je u prvom kolu ATP Mastersa u Miamiju odmjerio snage s Hyeonom Chungom iz Koreje. Džumhur je slavio s 2:1, po setovima 3:6, 6:1 i 7:6 (7:1).

Odlično je Džumhur otvorio meč protiv Chunga. Već u trećem gemu prvog seta napravio je break i došao do vodstva. U četvrtom gemu imao je 40:15 na svoj servis, a potom je Korejac uvezao četiri poena i ekspresno vratio break.

Chung je uspio zadržati svoj servis, a potom u šestom gemu doći i do novog breaka, nakon što je Damir prethodno spasio dvije break lopte. Uspjeli su potom obojica zadržati svoj servis, a u devetom gemu vidjeli smo veliku borbu. Džumhur je spasio četiri set lopte, potom je imao i break loptu, ali se Chung vratio i iskoristio petu set loptu za vodstvo u meču rezultatom 1:0 (6:3).

Na početku drugog seta gledali smo Damirovu dominaciju. Na svoj servis nije izgubio niti jedan poen, a potom je došao do breaka dozvolivši Chungu da osvoji samo jedan poen na svoj servis. Damir je potvrdio break i za svega osam minuta igre u trećem setu došao do vodstva rezultatom 3:0.

Nije se tu Damir zaustavio, napravio je novi break, a potom je koncentracija malo popustila, Džumhur je napravio tri duple servis greške, a Chung se revanširao i vratio jedan break. U narednom gemu opet je Damir u pravom ritmu, dolazi do još jednog breaka u drugom setu i vodstva rezultatom 5:1. Na svoj servis samo je potvrdio dobru igru u drugom setu i za 24 minute riješio drugi set u svoju korist s ubjedljivih 6:1.

Već u prvom gemu trećeg seta Džumhur pravi novi break i dolazi do četvrtog uzastopnog breaka na meču. Chung je potom imao šest break lopti na Damirov servis, naš teniser je spasio pet, ali šestu nije mogao, pa je Korejac izjednačio na 1:1 u trećem setu.

Došao je Džumhur i do petog uzastopnog breaka i to nakon duple servis greške Chunga, ali je Korejac uzvratio i izjednačio na 2:2. Seriju breakova prekinuo je Chung i poveo u trećem setu s 3:2. Uspio je potom i Damir osvojiti svoj prvi servis gem u trećem setu i izjednačiti na 3:3.

Kod rezultata 4:3 za Chunga u trećem setu, Damir je zatražio medicinski time-out, a doktorima je rekao da od početka meča ima problema kod dužih poena s disanjem, ali da ima i nagon za povraćanje. Nakon kraće pauze meč je nastavljen, a Chung je uspio napraviti break i doći do vodstva 5:3 u trećem setu.

Kada su svi pomislili da će Chung završiti posao, Damir se vratio, napravio novi break i smanjio na 5:4. Uspio je Damir sačuvati svoj servis gem i izjednačiti rezultat na 5:5 u trećem setu. Sačuvao je Chung svoj servis, pa je Damir servirao za ostanak u meču.

Korejac je imao dvije vezane meč lopte na Damirov servis, ali je naš teniser spasio obje. Imao je Chung još dvije meč lopte, ali je Damir još jednom odigrao odlično i odveo treći set u tie-break. Odlično Džumhur otvara tie-break i dolazi do 3:0. Nastavio je Damir odlično, došao do 6:0 i riješio tie-break u svoju korist rezultatom 7:1.

U drugom kolu Džumhur će igrati protiv Nicka Kyrgiosa. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije