Đoković nakon poraza od Goffina: Moja strana je bila užasna za igranje

AA
Đoković nakon poraza od Goffina: Moja strana je bila užasna za igranje
Srbijanski teniser Novak Đoković je nakon eliminacije u četvrtfinalu Mastersa u Monte Carlu, porazom od Belgijanca Davida Goffina s 2:1 (6:2, 3:6, 7:5) u setovima, istakao kako je strana na kojoj je igrao bila nemoguća za igranje zbog jakog sunca.
 

"Ta strana bila je užasna za igranje. Bilo je gotovo nemoguće igrati na njoj. To me je skroz dekoncentrisalo", rekao je Đoković.

Istaknuo je kako u fizičkom smislu nije uopće imao problema.

"Mislim da sam igrao vrlo dobro od starta drugog pa do sredine trećeg seta. Međutim, tada mi je stao servis i meč je otišao na njegovu stranu. Fizički nisam imao problema", kazao je Đoković.

Srbijanski teniser je u veoma zanimljivom meču eliminiran u četvrtfinalu Mastersa u Monte Carlu porazom od Goffina s 2:1.

Inače, Goffinu, 13. teniseru svijeta, ovo je najveća pobjeda u karijeri i prva protiv igrača iz vrha svjetskog tenisa. Ovo mu je ujedno i prva pobjeda protiv Đokovića u karijeri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije