Novak Đoković u finalu US Opena

Radiosarajevo.ba
Novak Đoković u finalu US Opena
Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković odmjerio je u polufinalu US Opena snage s Francuzom Gaelom Monfilsom. Slavio je prvi reket svijeta, rezultatom 3:1, po setovima 6:3, 6:2, 3:6 i 6:2.

Odlično je Đoković otvorio meč. Monfils nije uspio ništa odigrati, a Srbijanac je poveo s 5:0. Francuz je uspio uzvratiti, ali je vratio samo jedan break. Đoković je prvi set riješio u svoju korist rezultatom 6:3.

U drugom setu Đoković je nastavio s igrom iz prvog seta. Opet je protivniku oduzeo dva servisa, a ovaj put Monfils nije uspio vratiti niti jedan break, pa je Đoković drugi set riješio u svoju korist rezultatom 6:2.

Kada je Đoković napravio break na samom početku trećeg seta, svi su pomislili da će meč brzo biti gotov. Potom se probudio Monfils i preokrenuo rezultat. Osvojio je pet uzastopnih gemova i poveo s 5:2. Žalio se Đoković i na bolove u lijevom ramenu, zatražio i ljekarsku pomoć, a Francuz je riješio treći set u svoju korist rezultatom 6:3.

Kod rezultata 1:0 za Đokovića u četvrtom setu, Monfils je zatražio medicinski time-out zbog iscrpljenosti i dehidracije. Najbolji teniser svijeta prvi do breaka dolazi i u četvrtom setu. Poveo je s 3:1, ali je Monfils ekspresno uzvratio. Srbijanac je potom zatražio novi medicinski time-out, a ovaj put žalio se na bolove u desnom ramenu.

Od tog trenutka Đoković je zaigrao mnogo bolje, vratio je prednost breaka, a potom ga i potvrdio za vodstvo 5:2 u četvrtom setu. Meč je riješio u svoju korist na servis Monfilsa i riješio treći set u svoju korist rezultatom 6:2.

U finalu će Đoković igrati protiv boljeg iz meča Stan Wawrinka - Kei Nishikori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije