Novak Đoković u četvrtfinalu Monte Carla

Radiosarajevo.ba
Novak Đoković u četvrtfinalu Monte Carla
Srbijanski teniser Novak Đoković slavio je danas u trećem kolu Mastersa u Monte Carlu protiv Španca Pabla Carrena-Buste s 2:1, po setovima 6:2, 4:6 i 6:4.

Đokoviću je trebalo 36 minuta da riješi prvi set u svoju korist. Već u prvom gemu morao je spasiti tri break lopte, a potom je i sam imao dvije prilike, ali je nakon četvrtog gema rezultat bio 2:2. Đoković je u naredna dva gema izgubio samo jedan poen, napravio break i poveo 4:2. Do kraja prvog seta drugi igrač svijeta nije dozvolio protivniku da osvoji niti jedan gem i prvi set je riješio u svoju korist rezultatom 6:2.

Đoković je bolje otvorio drugi set, napravio je break i poveo s 2:0, ali se Carreno-Busta vratio i osvojio sljedećih pet gemova. Đoković je uspio vratiti jedan break i doći do 5:4, ali je Carreno-Busta iskoristio treću set loptu i izjednačio rezultat u meču.

U prvih pet gemova trećeg seta vidjeli smo tek jednu break priliku, koju nije iskoristio Đoković, a onda je Srbijanac u šestom gemu napravio break i poveo s 4:2. Nije Đoković uspio potvrditi break, pa su naredna dva gema pripala Špancu. U devetom gemu srbijanski teniser morao je spašavati dvije vezane break lopte, a potom je oduzeo servis Špancu za plasman u četvrtfinale.

Novak Đoković će sutra igrati u četvrtfinalu protiv Davida Goffina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije