Tomić je nemoćan: Damir Džumhur u drugom kolu US Opena

Radiosarajevo.ba
Tomić je nemoćan: Damir Džumhur u drugom kolu US Opena
EPA / Damir Džumhur
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur, večeras je u prvom kolu US Opena slavio protiv Bernarda Tomića rezultatom 3:1, po setovima 6:4, 6:3, 4:6, 7:6 (7:0).

Džumhur je bolje otvorio meč. U petom gemu prvog seta napravio je break i poveo sa 3:2. Tomić se vratio u osmom gemu i izjednačio na 4:4, međutim nije uspio potvrditi break pa je naš teniser vratio prednost i riješio prvi set u svoju korist rezultatom 6:4.

Drugi set Džumhur otvara još bolje. Napravio je dva breaka i došao do prednosti 3:0. Tomić je ipak ekspresno uspio vratiti jedan break i smanjiti na 3:1. Više od toga nije mogao, a Džumhur je do velikih 2:0, došao na servis Tomića i drugi set riješio u svoju korist rezultatom 6:3.

Australac se vraća u trećem setu. Do ključnog devetog gema oba tenisera napravila su po jedan break. Tomić je do drugog došao u najboljem trenutku za njega i sa 6:4 riješio treći set u svoju korist.

Džumhur ne otvara dobro četvrti set. Australac je poveo s 2:0 i prednost breaka imao sve do osmog gema. Vratio se Damir i odveo meč u tie-break. Silovito je Damir otvorio tie-break, poveo s 5:0 i mirno priveo meč kraju. Tie break je riješio u svoju korist s nevjerovatnih 7:0.

Velika je ovo pobjeda za Damira Džumhura i njegov najbolji rezultat na US Openu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije