Damir Džumhur: Želim i protiv Wawrinke pokazati da se mogu nositi s najboljima

Radiosarajevo.ba
Damir Džumhur: Želim i protiv Wawrinke pokazati da se mogu nositi s najboljima
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur, u prvom kolu ATP turnira serije 500 u Dubaiju, koji se igra za nagradni fond od 2,85 miliona dolara igrat će protiv Švicarca Stana Wawrinke.

Teško da je Sarajlija mogao imati teži žrijeb. Wawrinka je treći igrač na ATP listi i drugi nosilac turnira u Dubaiju.

"I u Dubaiju imam dosta težak zadatak, baš kao i prošle sedmice. Opet jedan igrač koji ima iskustvo osvajanja Grand Slama. Jedan jako težak žrijeb. Wawrinka je prošle godine osvojio ovaj turnir i sigurno da se ovdje osjeća dobro. Ja sam u posljednje dvije sedmice igrao dobro, imao nekih dobrih pobjeda, odličan meč protiv Del Potra, koji sam nažalost izgubio. Nadam se da ću u takvom ritmu nastaviti i protiv Wawrinke. Da bih nešto napravio u tom meču moram odigrati dobro", poručio je Džumhur i dodao:

"Nadam se da me ove velike promjene i razlike u vremenskim zonama neće mnogo poremetiti. Nadam se da ću uspjeti sutra navečer odigrati dobar meč. Moram fizički biti dovoljno spreman da izdržim te napore. Nadam se samo da ću uspjeti još da se odmorim s obzirom na to da je put od Amerike do Dubaija trajao 14 sati. Ja ću dati sve od sebe da pružim jedan dobar meč i pokažem da mogu igrati protiv najboljih na svijetu", poručio je Džumhur.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije