Šuman oprezan, ali očekuje pobjedu

Anadolija
Šuman oprezan, ali očekuje pobjedu
Rukometna reprezentacija BiH sutra uvečer u goraždanskoj dvorani Mirsad Hurić ugostiće Finsku u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Hrvatskoj.

Bh. rukometaši su u četvrtak slavili protiv Finaca u Vanti rezultatom 32:27, i tako ostali u igri za plasman na EURO 2018.

Da bi ostali na pravom putu ka osvajanju jednog od prva dva mjesta u grupi “3“ izabranicima Bilala Šumana neophodna je još jedna pobjeda protiv Finske. Iako su bili dosta uvjerljivi u Vanti, selektor Šuman je oprezan pred sutrašnji duel.

"Mislim da će biti teža utakmica nego u Finskoj. Upoznali smo jedni druge, a sada su Finci došli u Goražde bez ikakvog imperativa. Nemaju šta da izgube i mogu da probaju puno toga, počevši od taktike u odbrani, pa do nekih detalja u napadu. Imamo imperativ da pobijedimo pred našom publikom, osvojimo dva boda i tako sa drugog mjesta dočekamo nastavak kvalifikacija u junu, jer očekujem da će Španija još jednom pobijediti Austriju. U takvom raspletu bi bili dosta dobroj situaciju pred taj susret 14. juna sa Špancima u Goraždu. Za utakmice u junu ćemo biti dosta spremniji, jer ćemo vjerovatno imati nekih desetak dana za pripreme", naglasio je Šuman.

Kaj Kekki, selektor Finske, smatra da njegovim izabranicima neće predstavljati problem što će ih dočekati paklena atmosfera. Naprotiv, misli da će uživati, jer u finskom rukometu takav ambijent je prava rijetkost.

"Čeka nas teška utakmica, jer igramo protiv izuzetno jakog tima i znamo da će imati veliku podršku publike. Bez obzira na sve to, mislim da smo spremni. Naši igrači će uživati, posebno zbog toga što će biti jako bučno. Oni vole takvu atmosferu, jer kada igramo u Finskoj nema publike kada igramo. U svakom slučaju uživaćemo u utakmici", rekao je Kekki.

Poslije tri odigrana kola u grupi "3", Španija je lider sa šest bodova, a slijede Austrija, BiH i Finska sa po dva. Utakmica BiH - Finska igraće se sutra uvečer s početkom u 20 sati, a pravdu će dijeliti mađarski sudijski par Miklos Andorka i Robert Hucker. 

Na Evropsko prvenstvo, koje će se od 12. do 28. januara 2018. godine održati u Hrvatskoj, plasiraće se po dvije prvoplasirane selekcije iz svih sedam grupa, te najbolja trećeplasirana. Jedini direktni učesnik EURO 2018 je domaća reprezentacija. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije