Rukometni Zmajevi razbili Finsku u Goraždu

Radiosarajevo.ba
Rukometni Zmajevi razbili Finsku u Goraždu
Rukometna reprezentacija BiH u Goraždu je odigrala meč 4. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a protivnik je bila selekcija Finske.

Duel četvrtog kola između reprezentacija BiH i Finske imao je veliku važnost za našu selekciju kojoj je odgovarala samo pobjeda kako bi se probila na drugo mjesto. 

Nju su izabranici Bilala Šumana i ostvarili i to ubjedljivim rezultatom 34:23 dominirajući od prve do posljednje minute. 

Zmajevi su odlično ušli u utakmicu i rezultatski se odlijepili već u prvih nekoliko minuta, da bi u nastavku sve više i više povećavali tu prednost koja je 10 minuta prije kraja iznosila čak +10 (18:8).

Finci su u završnici prvog poluvremena zaigrali bolje i uspjeli smanjiti zaostatak na -7 te je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 19:12 za Zmajeve.

U drugom poluvremenu se naši rukometaši nisu opuštali i dozvolili gostima da preuzmu kontrolu i uđu u potencijalnu seriju koja bi mogla ugroziti praktično već osiguranu pobjedu.

Zmajevi su nastavili sa odličnom igrom, povećali prednost iz prvog poluvremena i priveli utakmicu kraju rezultatom 34:23 čime smo preuzeli drugo mjesto u grupi, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije