Rukometna reprezentacija BiH nadigrala Saudijsku Arabiju

Anadolija
Rukometna reprezentacija BiH nadigrala Saudijsku Arabiju
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Saudijsku Arabiju, rezultatom 28:22, u prijateljskoj utakmici odigranoj u Beogradu.

U veoma borbenoj i dinamičnoj utakmici punoj žestokih duela i lijepih akcija, naročito izabranika selektora Bilala Šumana, bh. tim je od prve minute kontrolisao rezultat i držao pobjedničku tenziju do kraja meča.

Prvo poluvrijeme završeno je u korist BiH, rezultatom 14:8.

U drugom igra nadmoći reprezentativaca BiH je nastavljena, a najefikasniji bio je Marin Vegar sa šest golova, kao i Senjamin Burić koji je postigao pet.

Riječ je o prvoj pobjedi selektora Šumana na klupi BiH protiv selekcije koja će za manje od sedam dana nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

U dvoranu na Košutnjaku reprezentacija BiH nastupila je u sastavu: B. Burić (15 odbrana, 4 sedmerca), Serdarević, Efendić (5 odbrana, 2 sedmerca), Ovčina 3, Nuić 3, Terzić 1, Vegar 6, Čelica, Lončar, Tarabochia 3 (2), Marjanac, Karačić, Pavlak 1, Malinović, Vražalić 3, Jarak, Zulfić, S. Burić 5, Vranješ 3, Prce, Toromanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije