Poznati parovi polufinala SP-a: Slovenija i Hrvatska predstavljaju regiju

Radiosarajevo.ba, Fena
Poznati parovi polufinala SP-a: Slovenija i Hrvatska predstavljaju regiju
/ Francuska - Švedska 33:30 (France Handball 2017)
Svjetsko rukometno prvenstvo u Francuskoj polahko se bliži kraju, te su tako večeras na terenima u zemlji aktuelnog rukometnog svjetskog prvaka odigrani susreti osmine finala.

Na samom startu večeri pravi spektakl pripredili su Norveška i Mađarska, koje su odigrale poprilično neizvjesnu utakmicu. Iako su Norvežani stigli do velike prednosti na kraju prvog dijela, koji je završen rezultatom 17:10, do samog kraja utakmice Mađari se nisu predavali. Ipak, ni to im nije pomoglo, te je Norveška, uz dosta muke, rezultatom 31:28 utakmicu privela kraju u svoju korist.

Najbolji igrač ovog susreta bio je definitivno Mađar Csaszar, koji je postigao 11 pogodaka, dok je Norvežane predvodio Hansen sa šest pogodaka.

U drugom susretu aktuelni prvaci svijeta i domaćini SP-a nadvisili su Švedsku rezultatom 33:30. Iako je prvo poluvrijeme završeno sa neizvjesnih 15:16, Francuzi su uspjeli da u drugom dijelu utakmice stvore blagu prednost od dva gola, koju će držati tokom cijelog susreta, sve do konačne pobjede.

Francuze je do pobjede predvodio Remili sa šest pogodaka, dok je Gottfridsson u redovima Švedske bio najbolji strijelac sa sedam pogodaka. 

Reprezentacije Hrvatske i Slovenije svoje četvrtfinalne susrete odigrale su u istom terminu, te su obje postigle identičan uspjeh, plasiravši se u polufinale SP-a. Slovenci su uspjeli savladati finaliste prošlog SP-a, selekciju Katara i to rezultatom 32:30, a gotovo tokom cijele utakmice imali su prednost koja im nije izmicala iz ruku, te su stigli do jedne sigurne pobjede.

Hrvatska je imala nešto teži zadatak, jer su im se na putu do polufinala ispriječili Španci. U izuzetno neizvjesnoj utakmici Hrvatska je uspjela slaviti rezultatom 29:30, a pogoci Duvnjaka i Horvata u ključnim momentima proslavljeni su kao herojski.

Najbolji u redovima slovenske reprezentacije večeras je bio Marguc, koji je sa stopostotnim učinkom postigao šest pogodaka, dok je selekciju Hrvatske do polufinala predvodio maestralni Mamić sa devet pogodaka.

Parovi polufinala:
26. januara: Francuska - Slovenija
27. januara: Norveška - Hrvatska

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije