Na početku priprema: Rukometni Zmajevi poraženi od Makedonije

Fena
Na početku priprema: Rukometni Zmajevi poraženi od Makedonije
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Skoplju poražena od domaće reprezentacije, u okviru prve od tri prijateljske utakmice koliko će izabranici Bilala Šumana odigrati u okviru priprema za nastavak kvalifikacija za EP.

I pored velike želje da stignu do pobjede protiv reprezentacije koju sa klupe predvodi hrvatski stručnjak Lino Červar, bh. rukometaši su poraženi rezultatom 28:24 (16:11), te će tako morati u naredne dvije utakmice sa Makedoncima potražiti neka drugačija rješenja.

Ove dvije reprezentacije će i naredna dva dana odigrati dvije utakmice, obje zatvorenog tipa, nakon čega će naši reprezentativci otputovati u Beograd 7. januara, gdje će sa Bahreinom i Saudijskom Arabijom odigrati još dva kontrolna susreta.

U popodnevnim satima 9. januara rukometni Zmajevi vratit će se u Sarajevo, gdje će se pripremati još sedam dana, a sve kako bi do maja imali što bolje pripreme za dvije utakmice kvalifikacija za EP u Hrvatskoj, koje BiH igra protiv Finske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije