Veliko slavlje domaćina: Francuzi postali prvi finalisti Svjetskog prvenstva

Radiosarajevo.ba
Veliko slavlje domaćina: Francuzi postali prvi finalisti Svjetskog prvenstva
Flickr / France Handball 2017
Prvi polufinalista ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u rukometu, koje se odigrava u Francuskoj, bit će upravo reprezentacija domaćina, koja je večeras u prvom polufinalnom dvoboju sjajnom igrom porazila Sloveniju.

Iako su se Slovenci nadali kako će stići do iznenađujuće pobjede protiv domaćina, te tako proći u finale, zaustavljeni su već u prvom poluvremenu, kada su Francuzi pokazali veliku nadmoć. Rezultat poprilično napetog prvog poluvremena glasio je 16:13, pa iako su Francuzi odigrali dobro, još uvijek je postojala mogućnost da se Slovenija vrati.

Da do povratka Slovenaca ne bi došlo potrudili su se Narcisse i Remili, koji su jednostavno zatrpali gol protivnika u drugom poluvremenu, za konačni rezultat od 31:25. Ovom pobjedom domaćini su ostvarili očekivani prolazak u finale, gdje će dočekati boljeg iz susreta Norveška - Hrvatska koji je na programu sutra.

Najbolji strijelac ovog susreta bio je Nedim Remili u reprezentaciji Francuske, koji je postigao sjajnih šest pogodaka iz deset pokušaja, dok mu je na drugoj strani zamalo parirao inspirisani Jure Dolenec sa pet golova iz devet pokušaja.

Slovenci će također iščekivati rezultat drugog polufinalnog susreta, s iznimkom da oni očekuju lošijeg iz ovog susreta, kao protivnika u utakmici za bronzanu medalju. Ovaj susret na programu je u subotu, od 20:45 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije