Makedonci ponovo porazili rukometaše BiH: Drugi vezani poraz na startu priprema

Fena
Makedonci ponovo porazili rukometaše BiH: Drugi vezani poraz na startu priprema
Samo 24 sata nakon što su im makedonski rukometaši nanijeli prvi poraz u pripremama, rukometni Zmajevi poraženi su još jednom, ponovo od izabranika Line Červara, hrvatskog stručnjaka na klupi Makedonije.

Ovog puta rezultat na kraju prijateljskog susreta glasio je 35:31, dakle Makedonci su slavili sa četiri gola prednosti baš kao i jučer kada su bh. reprezentaciju porazili rezultatom 28:24.

Ipak, selektor bh. reprezentacije Bilal Šuman može biti mnogo zadovoljniji zalaganjem svojih rukometaša, posebice Vegara koji je u ovom susretu postigao čak osam golova. U tom pohodu pridružili su mu se i Vranješ, koji je postigao pet golova, a po četiri su postigli i Karačić, te Senjamin Burić.

Dosta dobar na golu bh. reprezentacije bio je i Efendić, koji je uspio upisati 12 odbrana, od čega dva sedmerca.

Makedoniju su predvodili Lazarov sa sedam i Stoilov sa šest golova.

Pred bh. rukometašima sutra je još jedan meč u Makedoniji, a nakon čega se Šumanovi izabranici sele u Beograd gdje će odigrati još dva kontrolna susreta protiv Saudijske Arabije i Bahreina. Nakon toga vratit će se u Sarajevo, gdje će odraditi još sedam dana priprema za utakmice protiv reprezentacije Finske, u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se igra u Hrvatskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije