Danas poznato prvih osam učesnika osmine finala

Fena
Danas poznato prvih osam učesnika osmine finala
Na 25. svjetskom rukometnom prvenstvu u Francuskoj danas su u grupama A i B susreti posljednjeg 5. kola, nakon kojih će biti poznato prvih osam učesnika osmine finala.

U A-grupi nastup u osmini finala su osigurali Francuzi i Norvežani, dok će trećeplasirana ekipa biti poznata nakom susreta Rusija i Brazil. Poražana ekipa također će imati priliku da nastupi u osmini finala, jer je malo vjerovatno da će Poljska u današnjem meču savladati akualnog prvaka Francusku, koja je do sada ostvarila maksimalan učinak na prvenstvu.

Reprezentacije Španije i Slovenije iz B-grupe osigurale su nastup u osmini finala, a u današnjem međusobnom duelu će odlučiti o prvom mjestu u grupi. Za preostala dva mjesta iz iste grupe će se boriti Makedonci i Islanđani, te Tunižani koji su favoriti u meču sa Angolom.

Grupna faza takmičanje na SP završava se sutrašnjim susretima 5. kola u grpama C i D. Iz D-grupe poznata su sva četri učesnika osmine finala, to su selekcije Danske, Švedske, Egipta i Katara. Iz C-grupe drugu fazu takmičenja su osigurali Nijemci i Hrvati, dok će se za preostale pozicije boriti Mađari, Bjelorusi i Čileanci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije