Bh. rukometaši poraženi od Španije: Odluka o odlasku na EP pada u Austriji

N. K.
Bh. rukometaši poraženi od Španije: Odluka o odlasku na EP pada u Austriji
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Skenderiji odigrala je meč 5. kola grupe 3 kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a protivnik je bila selekcija Španije.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Skenderiji igra meč 5. kola grupe 3 kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a protivnik je selekcija Španije.

Utakmica je dobro počela za našu reprezentaciju i poveli smo golom Nikole Prca, da bi Šanija izjednačila odmah u sljedećem napadu.

Nakon prvih pet minuta igre, Španija je vodila rezultatom 3:2, da bi Panić u 6. minuti poravnao rezultat na 3.3.

Bh. rukometaši u naredna tri napada ne uspijevaju postići gol, što su znali iskoristiti igrači Španije tako da je rezultat u 10. minuti bio 6:4 u korist današnjih gostiju.

U 15. minuti rezultat na semaforu je bio 8:5 u korist reprezentacije Španije nakon što je Fernardez postigao svoj drugi gol na utakmici.

U našem timu, najbolju igru na parketu pruža golman Burić koji je u prvih 23. minute utakmice upisao nevjerovatnih osam odbrana, te naši reprezentativci poravnavaju rezultat na 8:8.

Nakon što smo izjednačili, dešava se nevjerovatan pad u igri naše reprezentacije što Španija iskusno koristi te tako u 28. minuti vode rezultatom 13:10.

Do kraja prvo poluvremena, Španci su održavali prednost od tri gola, tako da se na pauzu otišlo pri rezultatu od 14:11 za današnje goste.

Na otvaranju drugog poluvremena, BiH tim je imao šansu da iz dva sedmerca smanji rezultat, međutim oba penala nisu završila u mreži Španije.

U narednih 8. minuta drugog poluvremena dešava se serija promašaja sa obje strane, a rezultat u 40. minuti glasi 16:12 u korist Španije.

U 45. minuti Terzić iz sedmerca postiže svoj drugi gol za rezultat 14:17, a u narednom napadu Španci prave grešku te im sudija isključuje igrača na dvije minute.

U nekoliko narednih napada Španije, bh. golman Grahovac se istakao svojim odbranama ali to rukometni Zmajevi nisu znali iskoristiti te je rezultat u 50. minuti između BiH i Španije bio 16:19.

U narednim minutama Terzić postiže dva gola za rezultat od 21:18 u korist Španije.

Do kraja utakmice rukometni Zmajevi prave nekoliko nevjerovatnih grešaka, što Španija koristi i rutinski privodi kraju utakmicu i time potvrđuje plasman na Europsko prvenstvo u Hrvatskoj koje se igra sljedeće godine.

Konačni rezultat je glasio 25:19 u korist Španije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije