Bh. rukometaši dočekuju Španiju: Žarko želimo plasman na EP u Hrvatskoj

Anadolija
Bh. rukometaši dočekuju Španiju: Žarko želimo plasman na EP u Hrvatskoj
Rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Hrvatskoj, sutra očekuje izuzetno važna utakmica protiv selekcije Španije.

Bh. rukometaši će aktuelnog vicešampiona Europe ugostiti u Skenderiji, gdje će pokušati da stignu do povoljnog rezultata.

“Pred nama je utakmica sa Španijom i potpuno smo fokusirani samo na njih. Sve je u našim rukama i ne zavisimo ni od čega drugog. Reprezentativci su došli motivisani iz svojih klubova. Svakim treningom pokušavamo da poboljšamo sve segmente igre i usavršimo naš koncept koji smo zamislili“, kaže selektor bh. rukometaša Bilal Šuman.

Ističe kako je to selekcija koja je sigurno favorit u ovom susretu, no isto tako i da je BiH selekcija koja može borbom stići do historijskog plasmana na Europsko prvenstvo.

Šuman se osvrnuo na činjenicu da Španija dolazi u Sarajevo u nešto podmlađenom sastavu, jer je već osigurala prvo mjesto u grupi, ali i dalje će to biti zahtjevna misija. Zbog toga, selektor Šuman poziva sve ljubitelje rukometa da im se od 18 sati pridruže u dvorani.

Iskusni bekovski par bh. tima Nikola Prce i Mirsad Terzić dobro znaju protiv koga će u srijedu izaći na megdan.

“O Španiji ne treba puno pričati. Iskoristili smo maksimalno dane koje smo proveli zajedno. Dvije bitne utakmice su pred nama. Nakon svakog okupljanja vidimo napredak i nadam se da ćemo to pokazati protiv Španije“, kaže Terzić.

Prce, koji je tokom svoje karijere imao priliku igrati za nekoliko španskih klubova, smatra da to što Španija dolazi sa podmlađenim sastavom može biti “mač sa dvije oštrice“.

“Svaka je utakmica bitna, tako i ova protiv Španije. Možda protiv Španije ne toliko bitna, a može biti i odlučujuća utakmica. To što su Španci u izmijenjenom sastavu može biti plus, ali i minus. Ti stariji koji su izborili prvo mjesto u grupi, sigurno ne bi bili motivisani, kao ovi mlađi“, zaključuje Prce.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije