Više od 6.000 trkača na ulicama grada na Vrbasu

AA
Više od 6.000 trkača na ulicama grada na Vrbasu
Oko 30 elitnih takmičara krenulo je jutros sa starta 3. Banjalučkog polumaratona, prije 6.000 drugih takmičara, a polumaratonska staza ulicama Banje Luke duga je 21,1 kilometar.

Prvi su startali elitni trkači, među kojima je maratonac iz Srbije Darko Živanović, kao i Kenijac Samuel Naibei Kiplimo, za kojeg se očekuje da bi mogao oboriti rekord Banjalučkog polumaratona. Sa starta je krenula i Olivera Jevtić, atletičarka iz Srbije, kao i Srđan Samardžić domaći takmičar. Prema procjeni organizatora, elitni trkači na cilj će vjerovatno stići sat vremena od starta.

Kada su u pitanju Banjalučani, najviše se očekuje od Igora Mitrovića, a ove godine u gradu na Vrbasu trče i Lucija Kimani iz Prijedora, Danijela Kuna iz Kupresa i Alija Imamović iz Sarajeva.

Nakon elitnih trkača trku su započeli i drugi polumataronci, kojih je prije starta bilo prijavljeno preko 2.000 a zatim i oko 1.000 učesnika štafetnog polumaratona, kao i oko 3.000 učesnici "fun run" trke, dugoj tri kilometra u kojoj nije zabranjeno ni korištenje bicikla i rolera.

Za učesnike polumaratona na svaka tri kilometra duž staze postavljene su okrepne stanice sa vodom, te po jedna stanica sa voćem i izotoničnim napicima i gelovima.

Prije početka 3. Banjalučkog polumaratona organizatori su se pohvalili da ove godine u manifestaciji učestvuju takmičari sa svih kontinenata, a da će sa takmičarima na jučerašnjoj Bambini trci oko 7.000 ljudi učestvovati u sportskom dijelu ove manifestacije.

Vladimir Selec, direktor Banjalučkog polumaratona, kao najveću vrijednost ove manifestacije izdvaja promociju trčanja i zdravog načina života.

Zihnija Durgut iz Sarajeva drugi put učestvuje na Banjalučkom polumaratonu i mnogo mu se sviđa ova trka. Iako se u mladosti bavio sportom, sada je rekreativac.

"Cilj mi je da istrčim zdrav i živ", rekao je Durgut.

Sa 63 godine Nik Jaković iz Engleske učestvovao je u mnogim trkama širom svijeta.

"Uvijek sam spreman, poznajem članove organizacije i obzirom da ovo organizuju tek treći put, napravili su odličan posao", rekao je Jaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije