Više od 100 ruskih sportista neće biti na OI u Rio de Janeiru

Anadolija
Više od 100 ruskih sportista neće biti na OI u Rio de Janeiru
Nakon uvođenja zabrane za 67 ruskih atletičara Međunarodni olimpijski komitet (IOC) je izdao još 37 zabrana za učešće ruskih sportista na Olimpijskim igrama u Riu 2016. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako su na svojim web stranicama objavili iz međunarodne sportske federacije, a odluke potvrdio IOC, na Olimpijskim igrama Rio 2016 neće moći učestvovati dodatna skupina od nekoliko desetina ruskih sportista među kojima je 22 veslača, sedam plivača te osam sportista iz kanua, modernog petoboja i jedrenja.

IOC je određivanje broja sportista koji će učestvovati na OI Rio 2016 prepustio međunarodnim sportskim federacijama. Uslov za učešće na igrama je dobivanja odobrenja od Svjetske agencije za borbu protiv dopinga (WADA), kao i to da sportista ranije nije bio uhvaćen u korištenju nedozvoljenih doping sredstava.

Učešće na igrama ukupno 387 ruskih sportista je bilo upitno. Prvobitno je izrečena zabrana za 67 sportista, a sa novim zabranama taj broj premašuje 100. Preostale međunarodne sportke federacije se još trebaju oglasiti tako da postoji mogućnost izricanja dodatnih zabrana.

Olimpijske igre u Riu održat će se između 5. i 21. augusta 2016. godine.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije