Uspješno završen prvi Adidas trkački duel

Promotivni tekst
Uspješno završen prvi Adidas trkački duel
U četvrtak, 20. jula od 20 sati u Sarajevu, na platou Sarajevo City Centra, sarajevski trkači, profesionalci i rekreativci, imali su priliku izaći na adidas trkački duel i testirati nove ADIDAS BOOST patike.

Najbrži su ovom prilikom osvojili nove adidas patike za trčanje s revolucionarnom BOOSTTM tehnologijom, za postignuto prvo mjesto, zatim za postignuto drugo mjesto takmičari su osvojili majice, a svi ostali učesnici su osvojili utješne Adidas nagrade.

Osim takmičarskog dijela, u četvrtak su u Sarajevu premijerno predstavljene nove adidas patike za trčanje s revolucionarnom BOOSTTM tehnologijom.

Adidas ove sezone predstavlja nove patike namijenjene za gradske trke. Ove patike za trčanje sadrže revolucionarnu BOOSTTM tehnologiju s hiljadu vidljivih energetskih kapsula, koja pruža veći povrat energije u dodiru s tlom od bilo kojeg standardnog materijala. Inspirirane su i kreirane za trkače koji svaki korak posmatraju kao šansu za istraživanje.

Karakteriziraju ih višenamjenski, agilan i prilagodljiv dizajn koji omogućava trkačima da podnesu sve što gradsko okruženje može ponuditi. Priliku da testiraju ove modele su imali svi učesnici trkačkog duela. Dame su duel trčale u novim adidas PureBOOST Xpose patikama posebno kreiranim samo za žene, dok su za muškarce bile pripremljene nove adidas Supernova patike za trčanje.

Na ovom takmičenju svi prisutni su imali priliku upoznati se i trčati s uglednim sarajevskim trkačima, od kojih izdvajamo našu najpopularniju ultramaratonku Sajru Kavaz i našu Irongirl – najbržu ženu iz BiH koja je završila Ironman takmičenje – Selmu Kukić, te Ziyaha Gafića, višestrukog triatlonca. Specijalni gost koji je bio iznenađenje za posjetioce je Igor Yovanovitch, trenutno najbrži polumaratonac u Sarajevu.

Broj učesnika je bio ograničen na 32 muška takmičara, te 32 dame. Svima je pružena prilika da učestvuju, trkaju se s vrhunskim trkačima i osvoje razne nagrade. Uz brojne posjetioce i medije uspješno je završen prvi adidas trkački duel.

Adidas patike sa Boost tehnologijom možete potražiti u Sport Life prodavnicama i posebnoj brend prodavnici adidas. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije