U finalu protiv Irana i diva Morteza Mehrzada

Radiosarajevo.ba
U finalu protiv Irana i diva Morteza Mehrzada
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci u finalu paraolimpijskog turnira u Rio de Janeiru igrat će protiv reprezentacije Irana.

Peti uzastopni nastup u finalima paraolimpijskih igara odbojkaši BiH osigurali su polufinalnom pobjedom nad selekcijom Egipta sa 3:0 (25:23, 25:16, 25:20), dok je Iran u drugom polufinalnom susretu bio bolji od domaćina Brazila sa 3:0 (25:20, 25:19, 25:17).

Iranci su bili protivnici bh. tima u sva četiri dosadašnja finalna nastupa na paraolimpijskim igrama. Izabranici selektora Mirze Hrustemovića slavili su u Atini 2004. i Londonu 2012, dok su u Sydneyju 2000. i Pekingu 2008. bolji bili Iranci.

Odbojkaši BiH na igrama Riju u grupnoj fazi takmičenja prije četiri dana poraženi su od Irana sa 3:0. U reprezentaciji Irana prvi put na Paraolimpijskim igrama nastupio je i Morteza Mehrzada.

Ovaj pravi div iz Irana najvisočiji je sportista na paraolimpijskim igrama svih vremena, a visok je nevjerovatnih 2.46 metara. Boluje od akromegalije, hormonalnog poremećaja kod kojeg hipofiza, mala žlijezda u mozgu, proizvodi pretjerane količine hormona rasta. 

Finale je na rasporedu sutra s početkom od 17 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije